cropped-expo-FAVICON.png

Το 2ο Βαρόμετρο της Αγοράς Ακινήτων.

Ημέρα /ωρα: Παρασκευή 24/06  στις 09:00
Τι περιμένουν οι Έλληνες; Τι άλλαξε από τον Νοέμβριο του 2023;

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Panel
Μαρίνα Στέφου – Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.
Αδαμαντία Ζησοπούλου – Υπάλληλος, Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικών Πολιτικών Στέγασης Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.
Ηλίας Μανούκας – Διεύθυνση επενδύσεων, Bollmann Gruppe.
Εμμανουήλ Ψαλλίδας – Υπεύθυνος Ανάπτυξης Ακινήτων, Τμήμα Κατασκευών, ΕΛΜΕΚΑ ΑΕ/ Μυτιλιναίος.
Μαρία Παρασκευοπούλου – Αρχιτέκτων διευθύντρια της Space Matters.
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Λαμπίρης.

Τι περιμένουν οι Έλληνες; Τι άλλαξε από τον Νοέμβριο του 2023; Η ανάλυση.
Ηλίας Παπαγεωργιάδης, Επιχειρηματίας – Σύμβουλος.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

11:30
Affordable Living, η νέα τάση
Μαρίνα Στέφου

Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Δρ Μαρίνα Στέφου είναι Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας από τον Ιούλιο του 2023.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Δίκαιο και την Οικονομία Επιχειρήσεων του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως επίσης, και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) του ίδιου τμήματος στο αντικείμενο του Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου.

Ως διδακτορικός υπότροφος Marie Curie της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εκπαίδευσης για την Εταιρική Διακυβέρνηση (ECGTN), εκπόνησε μέρος της διδακτορικής της έρευνας στο Τμήμα Χρηματοπιστωτικού Δικαίου του Πανεπιστημίου της Γένοβας στην Ιταλία τη διετία 2006-2008.

Το 2011 ολοκλήρωσε με επιτυχία το ειδικό διατομεακό πρόγραμμα ανώτατων στελεχών του αμερικανικού πανεπιστημίου Harvard Kennedy School με θέμα «Senior Managers in Government».

Έχει επαγγελματική εμπειρία δεκατεσσάρων ετών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας εργαστεί ως επιστημονική συνεργάτης ευρωβουλευτών σε πλήθος Επιτροπών, καθώς και ως σύμβουλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συμμετείχε, σε τεχνικό-συμβουλευτικό επίπεδο, στην άτυπη ομάδα εργασίας σχετικά με την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για τα ευάλωτα παιδιά και την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας (European Child Guarantee) στην ίδια Επιτροπή.

Την περίοδο 2022-2023 διετέλεσε Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

11:30
Affordable Living, η νέα τάση
Αδαμαντία Ζησοπούλου

Υπάλληλος, Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικών Πολιτικών Στέγασης Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Η Αδαμαντία Ζησοπούλου υπηρετεί στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικών Πολιτικών Στέγασης της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Είναι Διπλωματούχος Αρχιτέκτονας Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2008) και πτυχιούχος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2020). Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών Μ.Sc. Environmental Design and Engineering (2009) του UCL, καθώς και M.Sc. Management in Construction του Kingston University (2012). Είναι απόφοιτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα του Προγράμματος Κοινωνικής Φροντίδας του Τμήματος Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας. Είναι Υποψήφια Διδάκτορας στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου με τίτλο διδακτορικής διατριβής: «Η Εξέλιξη της Στεγαστικής Πολιτικής στην Ελλάδα υπό το Πρίσμα των Πολιτικών Κοινωνικής Κατοικίας». Εργάστηκε ως Αρχιτέκτονας Μηχανικός για 14 έτη στον ιδιωτικό τομέα.

11:30
Affordable Living, η νέα τάση
Ηλίας Μανούκας

Διεύθυνση επενδύσεων, Bollmann Gruppe.

Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2022, ο Ηλίας Μανούκας εργάζεται ως Διευθυντής του γραφείου της Bollmann Group Hellas στην Αθήνα, υπεύθυνος για τον τομέα των επενδύσεων και της ανάπτυξης ακινήτων. Στον ρόλο του Head of Transaction, διευθύνει ιδιαίτερα την αγορά μονάδων κατοικίας, χαρτοφυλακίων και οικοπέδων στη ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Ο Ηλίας Μανούκας διαθέτει εκτενή εμπειρία στον τομέα των επενδύσεων, τόσο σε εθνικές όσο και σε διεθνείς αγορές ακινήτων. Προηγουμένως, ήταν υπεύθυνος για τις δραστηριότητες ακινήτων του Ομίλου MAGAN στο Βερολίνο. Πριν από αυτήν τη θέση, ο κύριος Μανούκας διατέλεσε ως Head of Investment για τον Ομίλο IMMOBILIA με έδρα τη Βουδαπέστη. Επίσης, κατείχε τη θέση του Head of Capital Markets στη Colliers International στη Βιέννη και εργάστηκε επίσης ως Head of Industrial & Logistics στη CBRE στη Βιέννη. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Βιέννης (WU Wien).

11:30
Affordable Living, η νέα τάση
Εμμανουήλ Ψαλλίδας

Πολιτικός Μηχανικός, Υπεύθυνος Ανάπτυξης Ακινήτων της ΕΛΕΜΚΑ ΑΤΕ, θυγατρική της ΜΕΤΚΑ.

Ο Εμμανουήλ Ψαλλίδας  είναι Πολιτικός Μηχανικός κάτοχος MBA με πολυετή εμπειρία στην κατασκεή  και διοίκηση ιδιωτικών και δημόσιων έργων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε περιοχές όπως Αφρική, Μέση Ανατολή, Βαλκάνια.
Σήμερα κατέχει την θέση του Υπευθύνου Ανάπτυξης Ακινήτων της  ΕΛΕΜΚΑ ΑΤΕ, θυγατρική της ΜΕΤΚΑ.

11:30
Affordable Living, η νέα τάση
Μαρία Παρασκευοπούλου

Αρχιτέκτων διευθύντρια της Space Matters.

Η Μαρία Παρασκευοπούλου, αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτελείου Πολυτεχνείου ΑΠΘ.
Η επαγγελματική της εμπειρία ξεκίνησε από νωρίς, όταν ίδρυσε το δικό της γραφείο το 2003 το οποίο το 2019 μετονομάστηκε σε Space Matters. Με μεγάλη εμπειρία στον σχεδιασμό επαγγελματικών χώρων γραφείων, κατοικιών και μικρών ξενοδοχειακών μονάδων. Το γραφείο αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, την επίβλεψη και τον συντονισμό μελετών, από την αρχική ιδέα έως την υλοποίηση. Με εμπειρία σε ιδιωτικά αλλά και δημόσια έργα, έχει συμμετάσχει σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς οργανισμούς, όπως με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Ευρωκοινοβούλιο στην Ελλάδα. Η φιλοσοφία του γραφείου βασίζεται στη δημιουργία χώρων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του χρήστη, με σεβασμό στο περιβάλλον και την βιωσιμότητα.

12:20
Το 2ο Βαρόμετρο της Αγοράς Ακινήτων
Ηλίας Παπαγεωργιάδης

Επιχειρηματίας – Σύμβουλος.

Ο Ηλίας Παπαγεωργιάδης ξεκίνησε να ασχολείται με τα ακίνητα το 2004 στη Ρουμανία, όπου μέσα σε λίγα χρόνια πέτυχε από το μηδέν να φτάσει με την εταιρεία του στις 10 μεγαλύτερες συμβουλευτικές / μεσιτικές εταιρείες της χώρας. Έχει στο ενεργητικό του εκατοντάδες ολοκληρωμένες συναλλαγές αξίας περίπου 600 εκ. Ευρώ + συμβουλευτικές υπηρεσίες σε περισσότερους από 1.000 επενδυτές, από δεκάδες χώρες.

Έχει γράψει 4 βιβλία για τα ακίνητα (στα αγγλικά και τα ρουμανικά) και ετοιμάζει το πρώτο του βιβλίο για το θέμα στα Ελληνικά, με τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Σήμερα είναι επενδυτής στον κλάδο, με επενδύσεις στην Αθήνα και συνέταιρος στη Value Plus Development, εταιρεία ανάπτυξης οικιστικών έργων.

Ταυτόχρονα μελετά τον χώρο πολύ στενά και προσφέρει τις επενδυτικές του συμβουλές σε 200+ επενδυτές από την Ελλάδα και την Κύπρο (χωρίς πλέον να έχει κάποια σχέση με τον μεσιτικό χώρο)

Το «Βαρόμετρο της Αγοράς Ακινήτων. Τι περιμένουν οι Έλληνες» ήταν μία από τις καινοτομίες που παρουσίασε στην εκδήλωσή του «Ελλάδα 2024. Επιχειρείν, Ακίνητα, Επενδύσεις», με στόχο να καταλάβουμε εις βάθος το πώς σκέφτονται όλοι οι παράγοντες της αγοράς.

Το Blog του www.iliaspapageorgiadis.com (σε Ελληνικά και Ρουμανικά) για τις επενδύσεις και το επιχειρείν διαβάζουν δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες κάθε μήνα, όντας νο.1 στην κατηγορία του.

Register

as a Visitor